Тя и Той (или ключът за една успешна връзка)

stefania-julian

Свети Валентин чука на вратата, а вие готови ли сте да празнувате с половинката? Или напоследък нещо куца? Няма я искрата? Искате ли съвет? Не, няма да ви го дам аз, а Тя и Той.

Един сатирично-романтичен сериал, на пръв поглед показващ едно не до там хармонично съжителство между нея и него (пояснението е нужно, че в днешно време знае ли човек, може да е нея и нея, него и него или, не дай си Боже, нея и то).

Но всъщност, след първите няколко серии става ясно, че това, което симпатичното Силве и чаровният Марто имат, е и това, за което много млади (и не до там млади) двойки без деца мечтаят – приятелство във връзката. Защото нека си го кажем направо – едната любов не е достатъчна. Липсва ли общуването, ако ще да се скъсате от обичане, рано или късно ще се разделите.

Стефания Колева и Юлиан Вергов изиграват толкова добре и хармонично ролите си, че няма как човек да не си помисли, че са заедно и извън екрана (е, за жалост не са).

Не става дума за битка за надмощие между двата пола, а как да се научим да правим компромиси (или съответно да си потрошим главите, а понякога и нещо друго). Не се борите един срещу друг, а (колкото и изтъркано да звучи) заедно срещу света.

Това, на което можем да се научим е, че не е нужно с половинката да имате еднакви интереси, стига да са ви интересни едни и същи неща. И още – говорете си, карайте се ако се наложи. Само не си мълчете.

Вижте Силвето – нищо не си премълчава, а Марто пак си я обича.

tia_i_toy_serial_2

Ако пък вашият Марто не си пада по приказките, а вие сте цапната в устата, празнувайте както си му е реда и по български – Трифон Зарезан с бутилка-две от виното от село и някой друг буркан сланинка. Няма да се излагаме я?

M. Stefanova, 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s